לייעוץ התקשרו 077-4447503

    חנינה מהנשיא

    בקשת חנינה מהנשיא

    "נשיא מדינת ישראל" הוא תפקיד ייצוגי. יחד עם זאת יש גם סמכויות מסוימות למוסד הנשיאות, ואחת החשובות שבהן היא האפשרות להעניק חנינה לאסירים. החנינה יכולה לבוא לידי ביטוי בשחרור מידי מבית הסוהר או בקיצור עונש מאסר, ועוד אופציה שיש לנשיא המדינה היא לקצוב מאסר עולם לכדי פרק זמן נתון. באופן טבעי נדרשות נסיבות ספציפיות כדי שהנשיא יפעיל סמכות זו, וכמו כן חשוב לציין כי הפנייה לנשיא אפשרית רק לאחר פסק דין חלוט. בקשת חנינה מהנשיא חייבת להיות מנומקת היטב, ולכן יש לפנות אל עורך דין בעל ניסיון רב. משרד עורכי דין רונן בנדל מספק שירות זה מתוך מחויבות למצוינות ועל בסיס הבנת חשיבות הנושא עבור הלקוח.

    מתי אפשר להגיש בקשת חנינה מהנשיא?

    • על בסיס המצב הבריאותי – אחד השיקולים המרכזיים של נשיא המדינה הוא המצב הבריאותי של האדם שמגיש את הבקשה. חשוב לציין כי מצב בריאותי יכול להיות גם מצב פיזי וגם מצב נפשי.
    • על בסיס האינטרס הציבורי – נשיא המדינה רשאי לשקול גם את האינטרס הציבורי, ולמשל להפעיל את סמכותו לחתום על חנינות לאסירים ביטחוניים (כך היה בעסקת שליט, שבמסגרתה חנן הנשיא אסירים ביטחוניים רבים).
    • על בסיס עיוות דין – ישנם מקרים שבהם החוק הקיים מונע מבית המשפט את שיקול הדעת, ולכן נוצרים עיוותי דין. הפתרון הוא חנינה מהנשיא, ולכן גם במקרים אלה ניתן להגיש את הבקשה הרלוונטית.
    • על בסיס מידת החסד – נשיא המדינה מוסמך להפעיל גם את מידת הרחמים והחסד כלפי אסירים בהתאם לנסיבות הספציפיות.

    פנייה אל הלב וגם אל המוח

    בקשת חנינה מהנשיא פונה מצד אחד אל ליבו של האדם שממלא את התפקיד הנכבד, ומצד שני פונה גם אל המוח מפני שנדרשים שיקולים כבדי משקל על-מנת לחון אדם שיש כנגדו פסק דין חלוט. זוהי המומחיות של עו"ד רונן בנדל, שסיים בהצטיינות את לימודי המשפטים, התמחה באחד ממשרדי עורכי הדין הפליליים הבולטים בארץ ואז ייסד משרד עצמאי שבמסגרתו צבר ניסיון רחב היקף – כולל במתן השירות הספציפי של בקשות חנינה מנשיא המדינה.

    חנינה מהנשיאש

    חנינה מהנשיא ע"י משרד עורכי דין מומחה

    לנשיא המדינה יש כל מיני סמכויות מיוחדות שלא מצויות בידיו של אף אדם אחר, ללא קשר לתפקיד שהוא ממלא בשירות הציבורי או הפרטי. מתן חנינה מהנשיא הוא אחת מהסמכויות האלה ויש כללים ברורים איך זה מתבצע ואיך הבקשה צריכה להיות מוגשת. באופן כללי כדאי לדעת שכל אסיר יכול להגיש בקשה לנשיא לבחון את עניינו וגם מי שיש החלטה שיפוטית בהליך משפטי בעניינו והוא מבקש לשנות אותה – גם הוא יכול להגיש בקשה לנשיא לבחון את העניין ולשנות את הפסיקה המדוברת. אין מגבלה לכמות הפעמים שניתן להגיש בקשה לחנינה אך חשוב מאד לקבל ייעוץ משפטי לפני שעושים את זה.

    מה התהליך של בקשת חנינה מהנשיא?

    כיום עם רשת האינטרנט אין זה מסובך להגיש בקשת חנינה מהנשיא וכל אדם יכול לעשות את זה בעצמו באמצעות הפורטל של משרדי הממשלה או באמצעות קרוב משפחה מדרגה ראשונה שיפנה מטעמו. אפשרות נוספת (ומומלצת יותר) היא הגשת הבקשה באמצעות עורך דין פלילי שגם יבחן את הבקשה, את המניעים ואת הנסיבות שקשורות בה. כך או כך – לבית הנשיא שמור מערך השיקולים וההחלטות אשר יופעל בעת הבחינה של כל בקשה לגופה וצריך לפרט מגוון רחב של נתונים בבקשה. מכאן הכדאיות שהבקשה תוגש באמצעות עורך דין שיש לו את הידע בתחום ואת הניסיון בהגשת בקשות דומות.

    החשיבות של קבלת ייעוץ אישי לפני הגשת הבקשה

    בין אם מתכוונים להגיש בקשה לצורך קבלת חנינה מהנשיא באופן עצמאי ובין אם עושים את זה דרך עורך דין – חשוב ומומלץ בכל מקרה לקבל ייעוץ משפטי פרטני בנוגע לסיכויי אישור הבקשה וקבלת החנינה. גם מי שעומד להגיש את הבקשה בעצמו צריך לקבל טיפים ועצות איך להפוך את הבקשה לרלוונטית וכזאת שתיבחן לחיוב וכך גם יידע או יבין האם כדאי לו מלכתחילה להגיש את הבקשה ולקוות שהיא אכן תאושר.

    אם אתם מחפשים מידע קונקרטי ומקצועי בנוגע לבקשת חנינה מנשיא המדינה פנו קודם להגשת הבקשה לעו"ד רונן בנדל, עו"ד פלילי מנוסה עם ידע נרחב וניסיון רב בבקשות כאלה.

    בקשת חנינה מהנשיא

    בקשת חנינה מהנשיא – מהי?

    בניגוד לארה"ב בה הנשיא הוא מנהיג המדינה ותפקידו מקביל לתפקידו של ראש הממשלה אצלנו, במדינת ישראל תפקידו של נשיא המדינה הוא ייצוגי בעיקר ויש לו חלק קטן יחסית בניהול ענייני המדינה. עם זאת, ישנן סמכויות שיש רק בידיו של נשיא המדינה. אחת מהן היא הענקת חנינה. בקשת חנינה מהנשיא אינה עניין פשוט. כפי שניתן לצפות, לשכת הנשיא מקבלת לא מעט בקשות לחנינה בשנה אותן על הנשיא לשקול. חלק גדול מהבקשות מגיעות מאסירים, במיוחד כאלה שנגזר עליהם מאסר לתקופה ארוכה, אך עם זאת לא רק.

    מהם התנאים לאישור בקשת חנינה מהנשיא?

    כאשר מדובר על אסירים, הגשת בקשת חנינה מהנשיא חייבת להיות מנומקת היטב ומגובה במסמכים. הנימוקים להגשת הבקשה יכולים להיות מצב בריאותי בעייתי של האסיר, כאשר הכוונה היא הן למצב פיזי והן למצב נפשי. סיבה נוספת להגשת הבקשה יכולה להיות אינטרס ציבורי. כאן מדובר פעמים רבות על שחרור אסירים ביטחוניים שמטרתו שחרור אזרח/ים ישראל/ים מהשבי. כך היה אצל גלעד שליט וכך נקווה שיהיה גם לגבי יתר החטופים שעוד נותרו בעזה. ישנם גם מקרים של עיוות דין, מקרים בהם בעקבות האופן בו מנוסח חוק, החלטת בית המשפט נראית מנוגד להיגיון. במצב זה הפתרון הוא חנינה. ישנם מקרים בהם הנשיא מאשר חנינה גם מתוך רחמים, למשל במקרה בו אם הרגה את בעלה המכה כדי להגן על ילדיה.

    חנינה מהנשיא למחיקת רישום פלילי

    בקשת חנינה מהנשיא לא נועדה רק לשחרור מוקדם מהכלא או לקציבת מאסר עולם לתקופה מסוימת. אחת המטרות בהגשת הבקשה היא גם מחיקת רישום פלילי. כאשר הוגש נגד אדם כתב אישום, בין אם העניין הסתיים בהרשעה ובין אם לא, המידע נמצא תחת רישום פלילי במשטרה והוא נגיש לגורמים מסוימים כמו כוחות הביטחון למשל. רישום פלילי נמחק בחלק גדול מהעבירות באופן אוטומטי לאחר שבע שנים מאז סיום ריצוי העונש אם היה, אך ישנם מצבים בהם מחיקתו עוד לפני כן משמעותית לאותו אדם, למשל לצורך קבלה לעבודה. גם כאן חשוב לפנות לעורך דין מנוסה בתחום שמאחוריו הגשת בקשות לנשיא שהסתיימו באישורו ובמתן חנינה.

    משרד עו"ד רונן בנדל מתמחה במשפט הפלילי על סוגי העבירות השונים והליכים שונים הקשורים בו. המשרד מייצג את לקוחותיו במקצועיות רבה. מוזמנים ליצור קשר במספר 077-4447503

    קצת עליי:

    לייעוץ וייצוג מקצועי חייגו או השאירו פרטים:

    077-4447503



      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      לעורך דין וואצאפ
      דילוג לתוכן