מעצרים
מעצר מתבצע כאשר אדם מואשם בעבירה פלילית ונפתחו נגדו הליכים. על מנת שלא יוכל לשבש הליכים או לפגוע בראיות, ניתן להחזיק אותו במעצר עד ל-24 שעות, עם אפשרות להארכת המעצר באישור בית משפט. חקירה של המשטרה באמצעות שחזור המקרה, שמיעת עדויות או קבלת ראיות תביא לידי כך שיהיה צורך לבצע מעצר, לחקור את החשוד ולהחליט האם הוא ישוחרר או שמא יש להשאיר אותו במעצר עד לתום ההליכים שמבוצעים נגדו או עד למיצוי שלב החקירה. אדם שמוצא את עצמו מובל למעצר חייב למצוא במהרה עורך דין שילווה אותו, יבין לעומק את פרטי המקרה ויידע איך יהיה הכי נכון להתמודד עם העניין. מעצר הוא לא סוף הסיפור ובהחלט יש אפשרות לשחרור ממעצר, בין אם באופן מוחלט ובין אם לחלופה כמו מעצר בית.
שחרור ממעצר של אדם שיש כלפיו חשדות קונקרטיים בביצוע פשע הוא אינו פשוט. ההחלטה לשחרור ממעצר תלויה בגורמים רבים, ביניהם, הסקת המסקנות – האם האדם עלול לפגוע בעצמו או להימלט מהדין כאשר מתגבשת נגדו חקירה ולחילופין, אי אפשר להשאיר אדם במעצר ללא סיבה מוצדקת. דבר נוסף שצריך לתת עליו את הדעת הוא מעצר של אזרח ישראל בחוץ לארץ. כתלות בפשע שבוצע ובחוקים הקיימים במדינה המדוברת, כמו גם היחסים שלה עם ישראל, תיבחן האפשרות להסגיר אותו לישראל על מנת שיעמוד כאן לדין ובישראל ירצה את עונשו.
דבר שחשוב מאד לזכור גם במקרים של מעצר, הוא שמירה על הזכויות של העצור. מדובר במעמד מאד לא נעים שבוודאי רובם המוחלט של האנשים לא מכירים ולכן, חשוב לשמור על רוגע ככל האפשר ולוודא שמבינים מהן הזכויות. למי שביצע את המעצר יהיה אינטרס אחר מאשר לזה שנעצר ולכן, בעזרת שמירה על זכויות העצור, אפשר גם לוודא שהנאשם לא אומר דברים שלאחר מכן ישמשו כנגדו או יהיו בעוכריו. רק לאחר שיקבל ייעוץ מעורך דין מוסמך ומנוסה בתחום של ליווי עצורים או שחרור ממעצרים, הוא יוכל להבין את המצב ולפי זה, לקבל החלטות בנוגע להמשך ההתנהלות בעניינו.
קצת עליי: